RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 693

26 жовтня 2021 року

Професорки соціологічного факультету Лариса Хижняк та Вікторія Сичова взяли участь у науковій конференції у Франції

Професорки соціологічного факультету Лариса Хижняк та Вікторія Сичова взяли участь у науковій конференції у Франції

22.09-24.09 2021 в Університеті Париж Сорбонна та Університеті Монпельє ІІІ імені Поля Валері проходила Міжнародна конференція «100 років Гілберту Дюрану».

Соціологічний факультет Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна на ній представляли професорка кафедри прикладної соціології Лариса Хижняк та професорка кафедри соціології управління та соціальної роботи Вікторія Сичова. Вони виступили з доповіддю «Насильство над літніми людьми та практики соціальної роботи в Україні в оптиці соціології уяви Ж. Дюрана». У процесі обговорення вдалося також ознайомитися з уявленнями французьких дослідників про людей похилого віку.

Зазначена конференція відбувалася в рамках багаторічної наукової взаємодії Української школи Архетипіки (засновник професор Едуард Афонін) з почесним професором Університету Париж Сорбонна, директором Центру сучасності та повсякденності Мішелєм Маффесолі; директором Інституту соціологічних та антропологічних досліджень Університету Монпельє ІІІ імені Поля Валері, професором кафедри соціології Патріком Такусселєм.

Передбачається подальша співпраця з професорами Університету Париж Сорбонна та Університету Монпельє ІІІ імені Поля Валері у формі участі в конференціях, написання наукових статей.