RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 770

5 липня 2021 року

Соціологічний факультет Каразінського університету в партнерстві з факультетом гуманітарних та соціальних наук Англіа Раскін Університету (Велика Британія) є участниками програми Британської Ради Creative Spark з 2018 року

Соціологічний факультет Каразінського університету в партнерстві з факультетом гуманітарних та соціальних наук Англіа Раскін Університету (Велика Британія) є участниками програми Британської Ради Creative Spark з 2018 року

Creative Spark – п'ятирічна ініціатива, спрямована на підтримку міжнародних університетських та інституційних партнерств для розвитку підприємницьких навичок та креативної економіки у семи країнах: Україні, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії, Грузії, за підтримки Великої Британії.

Три основні елементи Creative Spark:

1.Розвиток партнерських відносин між університетами та інституціями сектору креативних індустрій у Великій Британії та країнах-учасницях Creative Spark з метою підтримки підприємницької освіти та створення центрів підтримки підприємництва.

2.Проведення тренінгів та активностей з розвитку підприємницьких навичок у студентів та креативних підприємців, починаючи від пітчингу ідей та започаткування бізнесу, до захисту інтелектуальної власності та запровадження кредитних ліній.

3.Запуск digital-програм для вивчення англійської мови, включаючи навчальні платформи та масові відкриті онлайн-курси (MOOCs) англійської мови для підприємництва.

Проект україно-британської команди “Making Good” присвячений розвитку знань із соціального підприємництва, креативного творення текстів та консультування студентів зі створення власних соціальних бізнес-проектів. За результами участі в проекті студенти різних факультетів Каразінського університету зможуть розробляти, випробувати та впроваджувати творчі ідеї в соціальні бізнес проекти.

Протягом першого року ми працювали над розробкою навчального курсу з теорії та практики соціального підприємництва, вчили студентів перетворювати соціальні ідеї в бізнес проекти, брали участь в міжнародному конкурсі Big Idea Challenge, серед фіналістів якого мали студентів Каразінського університету - команду Мері Амірханян та Марка Агаркова з проектом WoodStore.

Минулого року (2019-2020) проект розширив тематику і форми роботи. Каразінський університет, єдиний з українських університетів - учасників CreativeSpark отримав можливість реалізації EnglishClub за новою методикою Британскої ради з викладання англійської для підприємців. З жовтня 2019 по березень 2020 року 20 студентів Каразінського університету були його учасниками. Інші цікаві компоненти програми – тренінги з британским викладачем, письменником та режисером студентського театру Англіа Раскін університету Шоном Ленгом (листопад 2019) і українською блогеркою та письменницею Тетяною Поставною (грудень 2019) з написання текстів, академічного письма, тренінг із розвитку SoftSkills, CreativeSparkCampз розробки ідей соціального підприємництва.

2020-2021 року програма Creative Spark у Каразінському університеті була обмежена карантином, але попри це ми зробили доволі вдалий мікс з оналйн та офлайн зустрічей, підготували 8 заявок на конкурс бізнес ідей Big Idea Challenge. Програмний рік ми розпочали із занять англійською, які проводилися в онлайн-форматі за програмами English Club та English Channel Club та допомогли 30 учасникам покращити свій рівень ділової англійської. У листопаді 2020 ми провели презентацію результатів дослідження студентів університету щодо їх ставлення до цілей сталого розвитку (ЦСР) та можливих стратегій реалізації соціального підприємництва. Дослідження дозволило виявити, що шлях тренінгів та неформальної освіти для розвитку цих навичок є найбільш прийнятним для наших студентів. Прямий ефір презентації збережено FB сторінці та YouTube каналі Каразінського університету за посиланням:

https://www.facebook.com/253877431318339/videos/192073899125451.

А от навесні через ми змогли повернутися до навчальних аудиторій та протягом березня–травня 2021 провели 10 тренінгів із соціального підприємництва, 4 інтерактивні сесії щодо ролі соціального підприємництва у перехідному суспільстві, спеціальний тренінг з підготовки навичок пітчінгу до Big Idea Challenge та семінар з питань інклюзивності та соціального підприємництва. Окремо хочем виділити зустрічі із соціальними підприємцями Харкова, які працюють із людьми із особливостями розвитку та інвалідністю. Це проекти «Бачити зором», мікрогріни від переселенців «Greenforyou», програми підтримки дітей з синдромом Дауна харківського офісу Карітас та проект нашої випускниці Катерини Уварової 3,14BAN.

Яскравим фіналом програмного року стало відкриття у травні 2021Центру кар'єрної орієнтації та розвитку соціального підприємництва.

Про програму Creative Spark на сайті Британської ради http://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/creative-spark

Сторінка проекту у FB https://www.facebook.com/CreativeMakingGood

Промо фільм про перший рік проекту

https://www.facebook.com/CreativeMakingGood/videos/2355257051254485/

Промо фільм про другий рік проекту https://youtu.be/lzDu2TQ4WYs

Промо фільм про третій рік проекту https://youtu.be/cZ3k6dtk8Eo

#mycreativespark

#bigideachallenge