RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 301

29 березня 2024 року

Круглий стіл за результатами проєкту "Ґендерна освіта для іноземних студентів".

Круглий стіл за результатами проєкту "Ґендерна освіта для іноземних студентів".

Вчора, 27 березня 2024 року, відбувся круглий стіл за результатами проєкту "Ґендерна освіта для іноземних студентів". Захід відбувся на соціологічному факультеті у гібридному форматі за участі адміністрації університету, Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики, представників Міністерства закордонних справ України та керівництва ГО "Ла Страда-Україна”.

Вітальним словом відкрила захід ректорка Каразінського університету Тетяна Кагановська, яка відзначила важливість тематики проєкту для розвитку університету та майбутнього освіти в Україні в цілому. Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко у своєму привітанні зазначила, що в 2024 році Україна відзначає 70-річчя свого членства в ЮНЕСКО, де в 2023 році створено сектор з питань ґендерної рівності, тож круглий стіл став символічною подією до цієї річниці. Віце-президентка ГО “Ла Страда-Україна” Катерина Бороздина розповіла про те, що проєкт планувався ще до початку повномасштабного вторгнення, але його вдалося реалізувати попри повномасштабне воєнне вторгнення рф в Україну. Також привітав учасників круглого столу представник Міністерства закордонних справ України.

Деканка соціологічного факультету Олена Мурадян доповіла про результати проєкту "Ґендерна освіта для іноземних студентів", що реалізовувався протягом 2023-2024 рр. Серед основних результатів:

✅ Проведення соціологічного дослідження«Ґендерні питання та ґендерні відповіді: що кажуть студенти(-ки) з Африки та їхні викладачі(-ки)?».

✅ Розробка онлайн курсів для студентів/ок та викладачів/ок «Ґендерна рівність у житті та освіті».

✅ Розробка та проведення тренінгових курсів для викладачів/ок та здобувачів/ок освіти «Ґендерний підхід у навчанні іноземних студентів».

✅ Написання та видання двома мовами (українська та англійська) посібника “Ґендерна рівність в освіті та через неї”.

✅ Створення освітньої онлайн-платформи на офіційному сайті Каразінського університету.

Учасники дискусії, серед яких були як представники Каразінського університету, так й інших закладів вищої освіти України, висловили свою вдячність проєкту та визнали необхідність продовження роботи у тематичному напрямі, зокрема у питаннях впровадження ґендерної рівності та боротьби з різними проявами ґендерної нерівності. Представники медичного факультету університету відзначили особливу значущість цього проєкту, адже найбільша кількість іноземних студентів Каразінського сьогодні навчається саме на медичному факультеті. Тож подібні проєкти допомагають будувати кращі відносини між викладачами і студентами, а також розбудовувати механізми реалізації ґендерної рівності в освітньому просторі.

Проєкт реалізовано ГО «Ла Страда-Україна» у співпраці з Каразінським університетом під керівництвом Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики в рамках Програми участі на 2022-2023 роки ЮНЕСКО (UNESCO, Participation Program for 2022-2023)