RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 181

25 березня 2024 року

War and Society in Ukraine: Collaborative Online International Learning

War and Society in Ukraine: Collaborative Online International Learning

War and Society in Ukraine: Collaborative Online International Learning – назва навчального онлайн проекту Wright State University (США) і соціологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна

Програма навчання студентів українського та американського університетів за проєктом “War and Society in Ukraine” передбачає дослідження досвіду війни в сучасній Україні. Які сили формували історію України та її народу? Якою є природа історичних відносин між Україною та Росією? Яким чином Україна взаємодіяла з історією Європи та світу і зробила свій внесок у неї? Як війна вплинула на українців, як в Україні, так і в зростаючій українській діаспорі? Спробуємо відповісти на ці та інші питання, об'єднавши студентів і викладачів Wright State University (США) та Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна у спільному міжнародному навчанні.

Ініціатива у проведенні зустрічей належить Доктору Шону Поллоку, директору аспірантської програми з історії Школи гуманітарних і культурних студій Wright State University. За підтримки Асоціації міст побратимів Харків- Цинциннаті (Віктория Маринюк) ідея проведення навчання з Wright State University була передана до соціологічного факультету Каразінського університету. Ми розробили програму, оголосили набір студентів і маємо команду студентів та викладачів Каразінського університету і Wright State University. Соціологічний факультет представляють деканка, доцентка Олена Мурадян, доцентка Олександра Дейнеко, доцентка Ірина Солдатенко, доцентка Вікторія Болотова.

Сьогодні ми познайомилися. Студенти, поспілкувавшись в міжнародних групах, коротко представили один одного. Аамериканські студенти уже вивчили кілька українських слів – троянда, перемога, борщ, привіт. Дякуємо студентці соціологічного факультету Каразінського університету Анастасії Сошенко за презентацію, що описала діяльність університету в умовах війни і підтвердила наше бажання вчитися працювати попри війну. Наступні чотири середи – лекції від американських та українських лекторів, дискусії, спілкування, знайомство з культурою та історією України.