RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 625

24 листопада 2023 року

Професорки соціологічного факультету на міжнародній науковій конференції в Падерборні (Німеччина)

Професорки соціологічного факультету на міжнародній науковій конференції в Падерборні (Німеччина)

Професорки соціологічного факультету на міжнародній науковій конференції в Падерборні (Німеччина) 27-28.10.2023 р. про російську тактику геноцидної війни проти України

Європейцям необхідно знати про російську тактику геноцидної війни проти України, про відмінності європейської культури, культури гендерної рівності та недискримінації, гуманістичних цінностей, властивих українцям, від російської патріархальної культури, культури насильства, що будується на мізогінії, сексизмі, структурній гендерній нерівності! Таку відповідь на одне з питань надали професорки соціологічного факультету В.В. Сичова та Л.М. Хижняк на міжнародній науковій конференції в Падерборні (Німеччина) «Голоси з України: жінки-філософи та науковці проти війни та екоциду» («Voices from Ukraine: Women Philosophers and Scientists Against War and Ecocide»), що проходила 27-28 жовтня 2023 р. у м. Падерборні (Німеччина). Вони виступили з доповіддю «Сексуальне насильство над українськими жінками як російська тактика геноцидної війни», в якій висвітлили причини сексуальних злочинів, вчинених російськими військовими над цивільними громадянами України. Європейські вчені були шоковані від наведених прикладів нелюдської жорстокості з боку російських військових та варварської реакції російського керівництва.

Міжнародна наукова конференція була організована Центром історії жінок-філософів і науковців Університету Падерборна в особі директорки – професорки, докторки наук Рут Хагенгрубер та директорки Центру гендерної освіти Харківського національного медичного університету, докторки філософських наук Катерина Карпенко.

Науковий захід став інформативним приводом для підтримки України європейськими партнерами; допомогою українським науковцям поширити свої дослідження у європейському науковому просторі.