RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 496

10 жовтня 2023 року

Відбулася робоча зустріч у рамках проєкту "Гендерна освіта для іноземних студентів"

Відбулася робоча зустріч у рамках проєкту "Гендерна освіта для іноземних студентів"

9 жовтня 2023 року, в понеділок, з 12:00 до 13:30 у "безпечному просторі" ХНУ імені В.Н. Каразіна на площі Свободи, 4, відбулася робоча зустріч у рамках проєкту "Гендерна освіта для іноземних студентів".

9 жовтня 2023 року, в понеділок, з 12:00 до 13:30 у "безпечному просторі" ХНУ імені В.Н. Каразіна на площі Свободи, 4, відбулася робоча зустріч у рамках проєкту "Гендерна освіта для іноземних студентів".

Робоча зустріч відбувалася за патронатом Міністерства закордонних справ України у гібридному форматі. В оффлайн-частині заходу взяли участь ректорка ХНУ імені В.Н. Каразіна Тетяна КАГАНОВСЬКА, проректори Борис САМОРОДОВ та Олександр ГОЛОВКО, Урядова уповноважена з питань гендерної политики Катерина ЛЕВЧЕНКО, а також понад два десятки спеціалістів та спеціалісток та зацікавлених в проблематиці.

З вітальними словами виступили ректорка ХНУ імені В.Н. Каразіна Тетяна КАГАНОВСЬКА та Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина ЛЕВЧЕНКО. Після цього деканка соціологічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна Олена МУРАДЯН здійснила змістовну та цікаву презентацію результатів соціологічного дослідження, проведеного серед здобувачів та здобувачок освіти з африканських країн, а також викладачів та викладачок Каразінського університету.

В презентації було розглянуто питання дизайну дослідження, програмних елементів, вибірки, сприйняття питань гендеру студентами/-ками та викладачами/-ками, асоціацій, що викликає сама гендерна проблематика, практики обговорення та згадування гендерної проблематики, уявлення респондентів/-ок про гендерну рівність та гендерну дискримінацію. Окремої уваги заслуговують дослідження перспектив та обмежень забезпечення однакових умов роботи та навчання, а також гендерні аспекти праці (зокрема, "гендерний зсув", гендерна чутливість у дисциплінах, використання гендерно-орієнтованих інструментів в комунікації та освітньому процесі).

В зацікавленому та гострому обговоренні взяли участь Тетяна КАГАНОВСЬКА, Катерина ЛЕВЧЕНКО, а також - в дистанціійній формі - Зорян КІСЬ, другий секретар відділу Ради Європи, прав людини та координації гендерних питань департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України. Обговорювалися обмеження та недоліки, перспективи та шляхи покращення вже здійсненого дослідження, ставилися питання до ключової спікерки.Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна вдячний усім співорганізаторам/-кам робочої зустрічі та співучасникам/-цям її проведення. Як і було зазначено на останньому слайді ключової презентації робочої зустрічі - працюємо далі.