RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 685

9 травня 2023 року

Харківщина: підбиваємо підсумки співпраці, визначаємо перспективи спільної роботи

Харківщина: підбиваємо підсумки співпраці, визначаємо перспективи спільної роботи

3 травня у приміщенні відділення Національної служби посередництва та примирення в Харківській області відбулась робоча зустріч начальника відділення Сергія Лайкова з кандидатом соціологічних наук, доцентом, в.о. завідувача кафедри соціології управління та соціальної роботи соціологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Іриною Євдокимовою.

Учасники зустрічі підсумували результати багаторічної, плідної співпраці. У рамках Договору про співробітництво, укладеного у 2016 році, було проведено багато спільних заходів. Фахівці відділення неодноразово виступали з лекціями перед студентами соціологічного факультету. У свою чергу викладачі-соціологи залучалися до семінарів з арбітрами та посередниками, науково-практичних конференцій та круглих столів, що проводилися відділенням.

Особливо цікавим досвідом спільної роботи стало проведення соціологічних досліджень з метою вивчення стану соціально-трудових відносин на підприємствах області. Анонімні опитування проводилися серед працівників установ, підпорядкованих Державній архівній службі України, а також таких підприємств як ДП «Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка» та ТОВ «Дебант Україна». Результати опитувань дозволили виявити проблемні питання та існуючі на підприємствах конфліктогенні чинники. Висновки соціологів були використані в роботі відділення і значною мірою посприяли врегулюванню розбіжностей та запобіганню виникненню конфліктів.

Відділенню вдалось зацікавити проведенням соціологічних досліджень і профспілкових лідерів. Так, у 2021 році науковцями кафедри соціології управління та соціальної роботи було проведено анонімне анкетне опитування членів Профспілки працівників соціальної сфери. Зацікавленість з боку керівництва Профспілки викликали результати дослідження щодо питань надання правової допомоги та колективного захисту прав працівників. За результатами опитування було встановлено, що майже всі члени Профспілки висловили переконання в більшій ефективності саме колективного захисту трудових прав працівників.

Значну увагу приділили учасники зустрічі обговоренню подальших планів спільної роботи по вивченню стану соціально-трудових відносин на підприємствах області. Були також визначені перспективи проведення фахівцями відділення он-лайн занять для студентської молоді соціологічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Інформацію надано Відділенням НСПП в Харківській області https://www.nspp.gov.ua/novini/17019-kharkivshchina-pidbivaemo-pidsumki-spivpratsi-viznachaemo-perspektivi-spilnoji-roboti