RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 575

18 березня 2023 року

Міжнародний проєкт FoPA. Досліджуємо інструменти належного демократичного врядування

Міжнародний проєкт FoPA. Досліджуємо інструменти належного демократичного врядування

Відбувся дводенний науково - практичний семінар «Інструменти щодо належного демократичного врядування та принципів», реалізований за програмою проекту “Майбутнє публічного управління” FoPA (Project number GGC01009)

Темою першого дня семінару за участі студентів була довіра до органів влади в умовах війни. Експерти винесли на обговорення результати своїх досліджень в цій темі. Доцент Олександра Дейнеко презентувала результати дослідження про практики супротиву українців під час війни. Темою презентації доцента Ірини Солдатенко була “Довіра до влади в умовах війни”. Магістрантка соціологічного факультету Надія Головінова розповіла про майбутнє стратегічних комунікацій в умовах війни, студентка 4 курсу соціологічного факультету Ксенія Кікоть проаналізувала причини та наслідки комунікацій Уряду та кризу довіри до них.

Учасниками семінару були і студенти не тільки Каразінського університету, а й інших навчальних закладів з різних міст України. 16-17 березня 2023 вони представили свої наукові дослідження в секції «Інструменти щодо належного демократичного врядування та принципів» на студентській конференції Соціологія в (Пост)сучасності. Були презентовані дослідження щодо комунікацій, медіа, соціальної відповідальності, державного регулювання сучасних культурних практик. На обговорення було поставлено питання щодо ролі держави в формуванні та закріпленні нових культурних наративів.

Особливу зацікавленість учасників викликали інтерактивні сесії- вправа з аналізу організаційної культури за теорією Едгара Шейна і брейншторм з формування бачення державного службовця в післявоєнній Україні. Учасники дійшли згоди у тому, що він має бути професійно підготовленим в сфері соціальних технологій, соціології, комунікацій, бути орієнтованим на вивчення громадської думки і спілкування з людьми. Мати соціальну уяву та відчувати відповідальність. Бути модерним патріотом і прагнути обійняти посаду державного службовця.

Робота за проектом продовжується і наступний захід - міжнародна конференція за участі експертів з державного управління зі Словаччини, України, Норвегії, Нідерландів. Конференція пройде в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна 25-26 травня 2023.