RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 746

27 січня 2021 року

27 січня з життя пішов доктор соціологічних наук, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Бурега Валерій Васильович

27 січня з життя пішов доктор соціологічних наук, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Бурега Валерій Васильович

Соціологічний факультет з глибоким сумом сповіщає про те, що 27 січня 2021 року на 70-ому році життя помер доктор соціологічних наук, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, професор кафедри соціології та політології Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Бурега Валерій Васильович та висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам Валерія Васильовича.

Ім’я професора Валерія Васильовича Буреги добре відомо вітчизняній соціологічній спільноті. Багато років Валерій Васильович очолював Донецьке регіональне відділення Соціологічної асоціації України (2004-2017 рр.), був засновником і завідувачем першої в Україні кафедри соціології управління (з 2004 року) в Донецькому державному університеті управління. Протягом декількох років професор Бурега В. В. очолював одну з державних екзаменаційних комісій на нашому факультеті. Все своє життя Валерій Васильович присвятив розвитку вітчизняної соціологічної освіти та науки.

Для багатьох українських соціологів професор Бурега В. В. був не тільки колегою, а й другом. Найтепліші людські стосунки та наукові контакти пов'язували Валерія Васильовича з багатьма харківськими соціологами.

Прощаючись з Валерієм Васильовичем, ми не прощаємося з його науковою спадщиною, яка, без сумніву, ще довгі роки буде у нагоді новим і новим поколінням соціологів.

У пам'яті сердець українських соціологів назавжди залишиться Валерій Васильович Бурега як чудова людина, вірний друг, мудрий керівник, талановитий науковець.