RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 886

25 березня 2021 року

Міжнародна активність соціологічного факультету – Live Brif та онлайн зустрічі студентів партнерських університетів

Міжнародна активність соціологічного факультету – Live Brif та онлайн зустрічі студентів партнерських університетів

У весняному навчальному семестрі студентам 2 курсу освітньої програми «Соціальні комунікації, реклама та зв’зки з громадськістю» запропоновано підготувати комунікативний проєкт за курсом «Теорія і практика зв’зків з громадськістю» у форматі Live Brif. Такий формат навчання практикується викладачами нашого парнерського Англія Раскін університету (Велика Британія) і передбачає зустріч студентів із представником організації й вирішення певного комунікативного завдання для організації.

Необхідні умови Live Brif:

  • завдання ставиться представником організації;
  • представляється не умовна, а реальна проблема;
  • практичне завдання виконується протягом семестру і представляється у формі комунікактивного проекту;
  • консультації студетів проводяться протягом періоду виконання проектного завдання.

Завдання для студентів поставила речниця НАБУ Майя Каштан, яка представила роботу із комунікацій правоохоронних органів в Україні та окреслила ряд комунікивних проблемних ситуацій, з якими стикається її підрозділ.

Інша проблемна ситуація, що була окреслена доктором медичних наук Анною Ісаєвою, торкається питань формування звичок здорового способу життя для хворих сахарним діабетом 2 типу.

Також студенти познайомилися із відео, наданими Анною Марковською, для виконання завдання від Англіа Раскін університету – представника міжнародної громадської організації Soroptimist та Управління поліції.

Підготовлені студентами проекти будуть розглянуті групами викладачів та представниками організацій. З нетерпінням очікуємо й можливості порівняти підходи, які використовують студенти британського та українського університетів для вирішеня подібних комунікативних завдань.

А поки готуються проєкти, ми спілкуємося онлайн. У вівторок 23 березня 2021 року заняття за навчальним курсом "Теорія і практика зв'язків з громадскістю" пройшло незвично для студентів другого курсу кафедри. Через зум конференцію ми спілкувалися із викладачами та студентами першокурсниками Англіа Раскін університету, які вивчають соціологію (викладачі Анна Марковська, Джеймс Розбрук Томсон) та обговорювати складнощі навчання під час карантину, перспективи розвитку світу після пандемії, враження студентів про державні комунікаційні програми щодо запобігання поширення пандемії та вакцинації. Прекрасна можливість потренувати мовні та розмовні навички.

Це була перша зустріч. Наступну плануємо в травні 2021, коли обговоримо результати роботи студентів в форматі live brief, за яким студенти двох університетів опишуть ідеї вирішення подібних соціальних проблем.

Прес центр соціологічного факультету

Ірина Солдатенко